Denatürasyon Tanımı, Sonuçları

ile ilgili bilgiler, görseller, videolar, soru-cevap bölümü ve daha fazlası.
Kullanıcı Avatarları
ByRz
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Gönderi: 290
Kayıt: Cum Mar 17, 2017 5:48 pm
Konum: SağlıkForum.Org
İlgi Alanları: Sağlık, phpBB
Kan Grubu: A Rh (-)
Burç: Balık
Takım: Beşiktaş
Memleket: Elazığ
Yaşadığı Şehir: Isparta

Denatürasyon Tanımı, Sonuçları

Gönder Gönderen ByRz » Pzt Nis 03, 2017 8:50 pm

Proteinin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin değişmesidir. Düzenli katlanmalar açılır. Stabilizasyonu sağlayan nonkovalent bağlar özellikle hidrofobik etkileşimlerdir ancak Hidrojen bağları sayıca fazladır. eğer Hidrojen (H) bağları açılırsa protein büyük oranda denatüre olur. Disülfidler sonuna kadar direnir, bunlar da açılınc atam denatürasyon gerçekleşir.

Denatürasyon yapan ajanlar şu şekilde sıralanabilir;
Yüksek sıcaklık, organik çözücüler, mekanik karıştırma, kuvvetli asit-baz, deterjan, ağır metaller.

Denatürasyon sonucunda proteinin değişen özellikleri şöyle sıralanabilir;
  • Çözünürlük azalır, çökme olur
  • Peptid bağları korunurken diğer tüm bağlar açılır
  • Proteolitik enzimlerle parçalanmaya duyarlı hale gelir
  • Orijinal biyolojik aktivite kaybolur.
Denatürasyon bazen geri dönüşümlüdür.

Etiketler:

Geri Dön

Kimler Çevrimiçi

Bu Forumu Görüntüleyen Kullanıcılar: CommonCrawl [Bot] ve 0 Misafir